Hvem er vi

Bornholms Frie Idrætsskole er en privatskole med ét spor fra 0. - 9.kl beliggende i Nyker, som er et aktivt lokalsamfund 5 km. fra Rønne. Der er gode busforbindelser til skolen og cykelsti fra Rønne. Vi er en profilskole, der lægger vægt på høj faglighed i samspil med bevægelse og ernæring. Vi har et nært og trygt skolemiljø, hvor alle kender hinanden og hvor der er plads til forskellighed. Vi møder hinanden som vi er, og har en uhøjtidelig, varm og respektfuld omgangstone, med fokus på at alle bidrager værdifuldt til fællesskabet.

På Bornholms Frie Idrætsskole har vi en obligatorisk madordning, fordi vi ved, at sund kost er en vigtig faktor for læring. Vores køkkenchef laver sund, varieret og lækker mad til os alle hver dag, og i spisepausen mødes elever og personale i spisesalen, hvor vi spiser sammen. Desuden serveres der formiddagsfrugt og grønsager, samt et eftermiddagsmåltid.

Skolen ligger midt i Nyker i naturskønne omgivelser med store grønne udenomsarealer der inviterer til idræt, bevægelse, leg og fordybelse. Både i undervisningen, i frikvarteret og i skolefritidsordningen.

Kort sagt: Bornholms Frie Idrætsskole er en skole i bevægelse med fokus på faglighed, bevægelse og ernæring

 

 • Pia Grønvall den 01-02-2018
  Fra skoleåret 2018/19 kan der kun logges på ForældreIntra med Uni-Login


  Følg vejledningen herunder
 • Sanja Monrad (SM) den 05-03-2018
  Gode læsevaner?
  Jeg vil blot orientere om læse-app'en "Maneno", der har indskolingsbørn som målgruppe.
  På maneno.dk skrives der således:


  "Det at læse ER bare svært. Som barn bliver man mødt af en masse udfordringer på sin læserejse, som kan tage motivationen og lysten fra selv den bedste læser. Derfor er det enormt vigtigt at læsning bliver gjort til en leg, så vi kan fokusere på de gode historier, som driver barnets læselyst på længere sigt. 
  ALLE børn der har prøvet Maneno — bliver draget af Maneno-universet. Det gør de fordi det er nyt; det er sjovt; og det er spændende — og så taler det direkte ind i deres verden, fordi læsningen bliver gjort til en leg.

  I Maneno får børn deres egen læsedrage, som de skal passe på og læse for hver eneste dag. Gør de det, vil de opleve, at dragen vokser sig større og klogere for hver dag der går. 

  Man læser for sin drage ved at vælge mellem de mange hundrede børnebøger der tilgængelige i biblioteket. Bøgerne kan læse offline eller online. Der findes et utal af bøger i forskellige sværhedsgrader og genrer, som giver barnet mulighed for at fordybe sig i lige netop den bog der passer i niveau. Det er derfor et perfekt værktøj for børn til at lære at læse. Og det bedste er… man behøver slet ikke at tænke på hvilket læseniveau man har(!) Maneno holder nemlig selv øje med barnets læseniveau og udstiller de bøger, som passer i sværhedsgrad til barnets niveau. Samtidigt løfterManeno barnets læseniveau ved at lade barnet udfordre sig selv og prøve kræfter med sværere bøger. 

  Udover at børnene altid har flere hundrede børnebøger lige ved hånden, så har de også mulighed for at få hjælp, via en række hjælpefunktioner som er indbygget i Maneno. Dette gør det nemt for barnet at søge læsehjælp, selvom der ikke lige er en voksen til stede. 
  Maneno er således en læseapp, der får børnenes øjne op for hvor sjovt og inspirerende det kan være at lade sig rive med af en god fortælling."


  Vi har ikke et skole-abonnement på Maneno, men det er muligt at oprette en gratis prøve eller sågar et privat abonnement, hvor prisen selvfølgelig afspejler om man er nybegynder, en rutineret læser eller, hvor stort man ønsker sit bibliotek. Læs mere på maneno.dk.

  OBS! NOTA-medlemmer (ordblinde) har gratis adgang.

  Husk i øvrigt, at det er uhyre vigtigt at få læsetrænet derhjemme HVER dag, gerne 15-30 minutter afhængig af udfordringer, alder og klassetrin.
    

   
 • Karina Juul (KJ) den 02-03-2018

  Tilbage


  Kære forældre

  Fredag den 23.marts 2018 deltager Bornholms Frie IdrætsskoleI i Team Rynkeby Skoleløbet’, der er Nordens største velgørenhedsløb for skoleelever.

  Løbet organiseres af Team Rynkeby Fonden og afvikles samme dag på hundredvis af skoler i

  Danmark, Sverige, Norge og Finland. Formålet er at motivere eleverne til at dyrke motion samtidig med, at de på tværs af klasser, skoler og lande er med til at gøre en aktiv indsats for at samle penge ind til børn med kritisk sygdom.

  I Danmark samler alle de deltagende skoler ind til Børnelungefonden, der blandt andet skal være med til at finansiere livsvigtig forskning i kritiske lungesygdomme hos børn.

  Mulighed for at indgå mikrosponsorater

  Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

  Vi løber i 30-50 minutter, og hver runde er 500-1000 meter lang.

   

   

  Sådan håndteres sponsoraterne

  Mikrosponsoraterne noteres på den sponsorseddel, som eleverne fået udleveret af deres klasselærer. Efter løbet regner eleven selv sammen, hvor meget de enkelte sponsorer skal bidrage med til indsamlingen, og eleven informerer efterfølgende sponsorerne om beløbets størrelse.

  Pengene indbetales via tildelt MobilePay-nummer 49097eller på

  www.team-rynkeby.dk/st senest den 20. april 2018.

  Herefter udleverer klasselæreren et diplom og et støttearmbånd fra Børnelungefonden

  der er naturligvis et støttearmbånd og diplom til alle elever, der har deltaget i løbet.

  Vigtigt!

  Team Rynkeby Skoleløbet er ikke en konkurrence om, hvilken elev eller hvilken klasse, der kan samle flest penge ind –alle bidrag tæller! Og ved deres blotte tilstedeværelse i løbet er eleverne med til at skabe uvurderlig opmærksomhed om børnelungesagen!

  Rynkeby Foods A/S dækker alle Team Rynkeby Fondens udgifter i forbindelse med Team RynkebySkoleløbet, og derfor går alle sponsorbidrag ubeskåret tilBørnelungefonden.

  Husk at være omklædte hjemmefra. Medbring skiftetøj til efter løb og badning.
   


  Med venlig hilsen
  Karina Juul Schou
 • 19-03-2018
  08:00-16:00
  intro-dage · 8A
  1
 • 20-03-2018
  08:00-16:00
  intro-dage · 8A
  1
 • 20-03-2018
  10:30-12:30
  Svømmetræf · 4A
  1
 • 21-03-2018
  08:00-16:00
  intro-dage · 8A
  1
 • 22-03-2018
  08:00-16:00
  intro-dage · 8A
  1
 • 23-03-2018
  08:25-13:25
  Klasselærerdag · 0A · 1A · 2A · 3A · 4A · 5A · 6A · 7A · 8A · 9A
  1

Besøgstæller

57212